PEDRAFORCA, CASCADES DE GEL, MAPA GENERAL

18:33


Pedraforca escalada en gel mapa general

-PEDRAFORCA-


És una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya, situada a la comarca del Berguedà, a prop de les poblacions de Saldes i Gósol. Té una forma molt peculiar, com una forca, una el Pollegó Superior i l'altra el Pollegó Inferior.

Un dels primers pioners d'escalada en gel al Pedraforca fou en Joan Quintana Paredes, que posà nom a diferents itineraris molt coneguts, com ara: la Cascada de l’Arbre, la Columna del Verdet i la Cascada Berguedà. Altres companys com ara Nil Bohigas, Joan Cabau, Manel i Joan de la Mata foren importants en aquesta disciplina, tots ells exploradors de noves raconades gèlides
Els últims sectors oberts han estat les cascades del Miner, amb diferents línies, i més recentment el Salt del Diable, sector obert per Marc Sabata, Ricard Balaguer, Ferran Rodríguez i altres companys.

Altres opcions a les cascades de gel són les canals que ens ofereix la cara nord, com la canal del Riambau.

Tot i haver contrastat diverses fonts, els noms de les cascades 2, 4 i 8 podrien ser uns altres. Si algú té més informació, que es posi en contacte amb mi.

-APROXIMACIÓ-

Des de l'aparcament agafem la pista que porta al refugi Lluís Estasen, anirem trobant les principals cascades des de 15 minuts la primera fins als 45 minuts la Gerdera.

You Might Also Like

0 comentaris

recent posts

Like us on Facebook