L'ESQUELLOT - BERGUEDÀ VERTICAL

11:17

MIRADOR-GARRETA-TOPO-ROC-QUERALT-BERGUEDÀ-VERTICAL-TOPOS-BERGA
MIRADOR-GARRETA-TOPO-ROC-QUERALT-BERGUEDÀ-VERTICAL-TOPOS-BERGA
MIRADOR-GARRETA-TOPO-ROC-QUERALT-BERGUEDÀ-VERTICAL-TOPOS-BERGA

-EL SECTOR-

L'Esquellot és un sector d'escalada a prop de Berga de roca calcària amb una excel·lent adherència. Aquest sector es divideix en tres racons amb bona orientació si sabem triar les hores per anar-hi, tant a l'hivern com a l'estiu. Al primer hi trobarem unes vies llargues d'uns 35 metres d'alçada de grau moderat. Aquí, en aquest pany de paret, ja hi havia una via molt antiga que ha sigut reequipada amb químics anomenada "L'Esquellot", fent honor al sector, i una altra via que començava a la meitat de la paret on s'havia de rapelar per fer-la, la via "Buenos Aires". El segon racó és una gran placa de calcari i el tercer és on hi ha més varietat de grau amb una mica de tot. A destacar les vies: L'esquellot, Dan Petri , Trampantofu i Filibertus.

-APROXIMACIÓ-

A prop de Berga en direcció al santuari de Queralt. Passat la font del Guiu trobarem un aparcament a mà esquerra on deixarem el cotxe. Travessem la carretera i agafem un corriol tot passant pel costat del sector de Can Nebots, aquest corriol ens portarà fins al sector.

Siguem respectuosos amb el medi ambient. No deixem papers ni burilles, arrepleguem les merdes dels nostres gossos que queden a peu de via o camí, o enterrem bé les nostres. Escalar en un entorn d'abocador no es agradable.

You Might Also Like

1 comentaris

  1. Bon dia, al sector La Vinya hi han vies noves. Algú sap el grau i la correcta ubicació de les vies?

    Gracies

    ResponElimina

recent posts

Like us on Facebook