VIA QUERCUS - SERRA DE QUERALT

17:41

Ressenya d'escalada de la via Quercus, una via equipada d'iniciació per començar a fer via llarga, al costat del Santuari de Queralt i molt a prop de Berga.
Via llarga d'iniciació a l'escalada, santuari de Queralt- via Quercus-Berga
ACCES-VIES-ESCALADA-ESPORTIVA-VIA-LLARGA-QUERALT-BERGUEDA

QUERALT

La serra de Queralt es un mirador privilegiat de la comarca i el pla de Bages, anomenat a vegades "balcò de Catalunya". Amb una alçada de 1200metres trobem el santuari de Queralt i unes parets d'un calcari peculiar molt adherent, ideal per la seva orientació el mesos d'hivern podrem escalar amb una bona temperatura.

El mirador de Garreta dona nom al sector d'escalada de Queralt, vies d'esportiva de dificultat moderada, podrem trobar vies molt fàcils per començar a fer els primers passos en aquest món.

Podem destacar també la via Queraltina una via d'iniciació a la via llarga, assegurada amb parabolts.

APROXIMACIÓ

Anem fins al Santuari de Queralt, podrem aparcar amb uns dels dos aparcaments que hi han. Enfilem les escales cap el Santuari fins arribar davant de l'església aquí seguim el camí direcció el mirador de Garreta de esplèndides vistes del Berguedà. Aquí mateix trobem les primeres vies d'esportiva del mirador de Garreta i entre elles la via Quercus.

LA VIA

"Quercus" és una via d'iniciació al cent per cent, amb una dificultat i grau d'exposició molt baixa es ideal per començar a practicar reunions i la tècnica de la via llarga. Els llargs estan equipats amb parabolts, pensant amb la gent que comença a escalar aquests estan força junts. La dificultat de la via es baixa però en l'últim llarg tenim tres opcions: a l'esquerra la variant més difícil, la del mig que es la via original i una escapatòria per la dreta. 

Descens: Baixarem per una camí seguint les fites, direcció Oest que ens porta a prop de l'inici del sector d'escalada esportiva. A la reunió del primer llarg trobem una escapatòria, un corriol que surt cap a l'esquerre. No es recomana rapelar la via!!!

You Might Also Like

0 comentaris

recent posts

Like us on Facebook