Pedraforca - Via Civis-Genis

21:25

RESSENYA-ESCALADA-PEDRAFORCA-CIVIS-GENIS-VIA LLARGA-BERGUEDA
ACCEs-VIA-CIVIS-GENIS-VIA-LLARGA-BERGUEDA

PEDRAFORCA

Muntanya emblamàtica de Catalunya, de formes molt peculiars que es pot observar des de molts llocs del Berguedà i comarques veïnes.

Naixement de l'escalada catalana es un indret d'aventura per gaudir d'aquest esport. Escaladors com ara Lluis Estasen obrin la via Estasen tot un repte per aquells temps. Cal destacar altre escaladors com Homedes, Boixeda i Albareda que van obrir la via Homedes amb un final tràgic en el descens, on Homedes mort per la caiguda d'un llamp.

Els germans Estorach van obrir la Pany-Haus de la cara Sud... altres escaladors com ara Anglada, Guillamon, Cerdà, Pokorski, Garcia Picazo aventurers intrepits de l'epoca.

APROXIMACIÓ

Des de el refugi Estasen,agafar el cami que porta a l'enforcadura,al cap de 15 minuts aproximadament trobarem una petita tartera que travessarem per seguir una estona més fins la següent tartera on ja podrem enfilar pel cantò esquerra seguint les fites cap a la Dent de Cabirols, una bona referència de l'inici de la via es un pi sec.

LA VIA

"Civis-Genis" és una via amb bona roca en general que es pot protegir força bé, s'ha de tenir precaució a llegir bé la via en un punt per no equivocar-se i sortir per una variant.

Descens: Sortirem cap a l'esquerra per fer un ràpel de 20 metres, llavors seguirem les fites que ens faran baixar per una tartera fins a trobar el cami que bé de l'enforcadura..

You Might Also Like

0 comentaris

recent posts

Like us on Facebook